March 27, 2006

Sakura Ramen


The sunny and warm whether in this weekend made Tokyo’s cherry blossoms full in bloom. And accidentally I just found the one Ramen, Spring lover must check out. It simply called Sakura Ramen, although the technique and taste are not just simple but filled with a sense of grace to appreciate this wonderfully pinkish season. Soup is based on seaweed, small dried fish, and bonito, Salt flavor. Interestingly two large grounded chicken balls with taro potato are floating in the soup with Japanese herb. From this picture, you may guess the Ramen like Japanese wheat noodle, Udon, rather than typical Ramen. Lastly the real pink pickled Cherry Blossom, Sakura, flower is added to complete a taste of spring. If I can say only one comment for this noodle, the thickness of the noodle can be thinner than what it is. Anyway, this Ramen made me happy not only with the taste but also with the seasonal color.
AFURI
3 min. walking from Ebisu St.



今週末の暖かい天気で東京の桜は一気に満開に向かっています。そんな折偶然にも出会ってしまいました春マニアにはたまらない一杯を。その名も桜ラーメン。名前は単純だけど、ピンクに染まる春を謳歌するような珠玉の味。こんぶ、煮干、かつおだしの塩。面白いのが大きな山芋入り鳥つみれが2つ、その大葉をちらしたそのスープに浮いている。たぶんこの写真から想像するとラーメンというよりもむしろうどんに見えてくるんじゃないかな!?とどめは、漬込んだ桜の花びらがそこに加わり春を創り上げる。ひとつ注文を入れるとしたら、麺を細めんで食べてみたかったということかな。。ともあれ、味だけでなく、見た目にも楽しませてくれるラーメンでした。

阿夫利AFURI
恵比寿駅徒歩3分